Till Norrmejerier startsida
Medelhavssallad med gräddfilssås

Medelhavssallad med gräddfilssås

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(5 röster)

Ingredienser

  • ca 300g sallad,välj ett par sorter
  • 2 avokador
  • 2 msk saft av citron
  • 1 liten rödlök
  • ca 100g feta- eller ädelost

Gräddfilssås:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 3 msk finhackade, torkade tomater i olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Börja med såsen. Blanda gräddfil, tomater, tomatpuré och oregano. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen stå kallt och mogna innan servering. Fördela salladen i portionsskålar eller på assiettter. Skala, kärna ur och skiva avokadorna, Pensla med citronsaft. Finhacka löken. Smula sönder osten. Varva alltsammans på salladsbädden. Garnera med lite sås och servera resten till.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.