Till Norrmejerier startsida
Gräddfilstoppad rödbetssoppa

Gräddfilstoppad rödbetssoppa

Mängd: 4 portioner

4/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 1½ dl blandade nötter t ex hasselnötter, mandlar och valnötter
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 1 l vatten
  • 4 råa rödbetor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Hacka nötterna grovt. Rosta dem i en torr stekpanna tills de får fin färg. Skala och finriv rödbetorna. Koka upp buljongen. Lägg i rödbetor och vitlök, låt puttra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i soppskålar. Toppa med en klick gräddfil och rostade nötter.
Tips: Citron bleker rödbetsfärg så gnid in händerna med lite citronsaft eller använd ett par diskhandskar.


Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.