Till Norrmejerier startsida
Grekiska lammfärsbullar

Grekiska lammfärsbullar

Det doftar underbart i köket av timjan, vitlök och stekt lammfärs. Vill du göra dessa biffar extra festliga så är det gott att fylla dem med fetaost.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(35 röster)

Ingredienser

  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1–2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl finhackad färsk timjan (eller 1 msk torkad)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 dl passerade tomater

yoghurtsås:

  • 2 dl Matlagningsyoghurt eller avrunnen Naturell Yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda alla ingredienser till såsen och ställ den kallt. Sätt ugnen på 200°. Rör samman lammfärs, ägg, vitlök och timjan. Krydda färsen med salt och nymald svartpeppar. Forma biffar och stek dem ljust bruna i en stekpanna med smör. Ställ in hela stekpannan i nedre delen av ugnen, om skaftet tillåter, eller använd en ugnsfast form och låt bullarna steka klart 10 minuter. Strimla paprikan och blanda med de passerade tomaterna. Värm och smaka av med salt, peppar och kanske en gnutta socker för att locka fram den goda tomatsmaken. Servera lammfärsbullarna med tomatröra, ris och gärna en kvist timjan. Ringla yoghurtsås över bullarna i små fina ränder eller servera i en skål vid sidan om.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.