Det doftar underbart i köket av timjan, vitlök och stekt lammfärs. Vill du göra dessa biffar extra festliga så är det gott att fylla dem med fetaost.
Mängd: 4 portioner
yoghurtsås:
Blanda alla ingredienser till såsen och ställ den kallt. Sätt ugnen på 200°. Rör samman lammfärs, ägg, vitlök och timjan. Krydda färsen med salt och nymald svartpeppar. Forma biffar och stek dem ljust bruna i en stekpanna med smör. Ställ in hela stekpannan i nedre delen av ugnen, om skaftet tillåter, eller använd en ugnsfast form och låt bullarna steka klart 10 minuter. Strimla paprikan och blanda med de passerade tomaterna. Värm och smaka av med salt, peppar och kanske en gnutta socker för att locka fram den goda tomatsmaken. Servera lammfärsbullarna med tomatröra, ris och gärna en kvist timjan. Ringla yoghurtsås över bullarna i små fina ränder eller servera i en skål vid sidan om.