Till Norrmejerier startsida
Viltbiffar med rostad potatis

Viltbiffar med rostad potatis

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 600 g älg- eller nötfärs
  • 2 tsk enbär
  • 2 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 ½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 kg potatis
  • 1 msk smält Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • 1 zucchini
  • 2 morötter

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen och lägg den i en ugnssäker form. Pensla potatisen med smält smör, salta och peppra. Stek i ugnen i ca 30 minuter.
Krossa enbären i en mortel. Blanda färsen med ströbröd, ägg, 1 tsk enbär, salt och peppar. Forma till avlånga biffar. Bryn biffarna i lite smör tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnsfast form. Vispa ur pannan med grädde, resterande enbär, soja och häll över biffarna. Låt steka färdigt i ugnen ca 10 minuter. Skär morötter och zucchini i tunna skivor på längden med en osthyvel. Koka i 1 minut i lättsaltat vatten. Servera biffarna med rostad potatis och grönsaker.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.