Till Norrmejerier startsida
Grillade kräftstjärtspett med wokade nudlar

Grillade kräftstjärtspett med wokade nudlar

Mängd: 4 portioner

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 2 burkar skalade kräftstjärtar á ca 170 g
  • 1 röd färsk chili
  • saft av 1 lime
  • 4 msk neutral olja t ex solrosolja
  • 4 portioner äggnudlar
  • 1 broccoli
  • 1 orange paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 knippe vårlök
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • Orientalisk Curry
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • träspett

Gör så här

Kärna ur chilin och skär den i tunna skivor. Blanda limesaft med 2 msk olja och hälften av chilin. Häll av spadet från kräftstjärtarna och lägg dem i limemarinaden, ca 10 min. Spara marinaden och trä upp kräftstjärtarna på spett. Koka nudlarna, och skölj dem i kallt vatten, enligt anvisning på förpackningen. Dela broccolin i små buketter, skär paprika och vårlök i strimlor. Skala och riv ingefära och vitlök fint. Hetta upp 2 msk olja i en wok eller stekpanna. Fräs ingefära och vitlök. Lägg i grönsakerna, chilin och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt nudlar, crème fraiche och marinaden från kräftstjärtarna, blanda runt och låt det bli varmt. Lägg spetten på en bit folie på grillen i någon minut. Servera nudlarna med kräftstjärtsspett. Dekorera med limeklyftor och koriander.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer