Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • pajdeg
  • 3 dl ljust siktat dinkel- eller vetemjöl
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2-3 msk kallt vatten
  • fyllning
  • 500 g fryst grönkål
  • 2½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 3 ägg
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1 krm riven muskot

Gör så här

Mixa ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Låt den vila i kylskåp minst 30 min.
Tina grönkålen. Sätt ugnen på 225°.
Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 200°.
Vispa samman grönkål, grädde, ägg, 1 dl ost, salt, peppar och muskot.
Fyll pajskalet och strö över resterande ost och grädda i mitten av ugnen ca 25 min.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.