Till Norrmejerier startsida
Hallonmoussetårta

Hallonmoussetårta

Mängd: 6-8 portioner

3,5/5
(25 röster)

Annons

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 250 g digestivekex

fyllning:

  • 5 gelatinblad
  • 400 g färska eller frysta hallon
  • 2 msk citronsaft
  • 3 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

dekoration:

  • Pensla lite smält gelé över eller garnera med några färska eller frysta hallon

Gör så här

Smält smöret och mixa med digestivekex.
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Blötlägg gelatinbladen och smält dem på svag värme. Mixa hallonen. Vispa ihop hallonpuré, citronsaft och florsocker och rör ned de smälta gelatinbladen under vispning. Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ned alltsammans i hallonpurén. Häll smeten i formen och låt stå kallt ett par timmar i kylen.