Till Norrmejerier startsida
Italiensk kyckling

Italiensk kyckling

Bekväm fredagslyx som klarar sig själv i ugnen.

Mängd: 4 portioner

4/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis t ex mandelpotatis
  • eller blå kongo
  • olivolja
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • 8 skivor parmaskinka eller bacon
  • en ask minitomater
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Lägg potatisen i en ugnsfast form, droppa olivolja över, krydda med flingsalt och grovmald svartpeppar. Baka dem i 20 minuter. Skär varje filé i fyra sneda skivor. Fördela ett tunt lager crème fraiche på varje bit. Svep en halv skiva skinka om varje kycklingbit. Lägg kycklingen ovanpå potatisen tillsammans med minitomater. Stek kyckling och potatis i ytterligare 20 minuter. Servera med en klick kall lätt crème fraiche.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.