Till Norrmejerier startsida
Italiensk panna med rosmarinstekt harsadel och citron- & vitlöksdoftande potatis

Italiensk panna med rosmarinstekt harsadel och citron- & vitlöksdoftande potatis

En härligt enkel rätt där potatis och hare kryddas upp av citron, rosmarin och vitlök. Servera ett stort lantbröd till och låt gästerna doppa i stekskyn. Inspirationen till rätten kommer från en vän som bott i norra Italien där hare är husmanskost. Om det är svårt att få tag på hare så går det bra med ren- rådjur- eller hjort.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 2 kg harsadel, putsad
  • 1 kg potatis med skal (skrubbad)
  • 2-4 hela vitlökar
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 25 g Norrmejerier Smör, smält
  • 2 citroner
  • 1 dl halvtorrt vitt vin
  • 1 tsk flingsalt
  • några varv svartpeppar från kvarnen

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skiva potatisen i tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form. Dela de hela oskalade vitlökarna i halvor. Lägg dem runt potatisen och strö på flingsalt. Skär några skalade vitlöksklyftor i stavar. Gör fina snitt i köttet och stick in vitlöksstavarna och några rosmarinkvistar. Repa resten av rosmarinen och strö över potatisen. Gnid in köttet med salt och peppar, lägg det ovanpå potatisen. Pensla alltsammans med smält smör. Halvera citronerna och pressa över saften. Lägg citronhalvorna i formen. Stänk vinet över hela anrättningen. Grädda i ca 25-30 minuter, eller tills köttet har en temperatur på 60°.

Recept: Susanne Jonsson från "Det vilda köket" TV4 Västerbotten

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.