Till Norrmejerier startsida
Västerbottens-späckad kotlettrad

Västerbottens-späckad kotlettrad

Mängd: Bufférätt, 10-15 personer

4/5
(9 röster)

Annons

Ingredienser

  • 150 g Västerbottensost
  • 1,5 kg benfri kotlettrad
  • 2 msk örtmarinerade soltorkade tomater, mixade
  • _-1 dl färska örter som basilika, oregano, timjan, grovhackade
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • citronpeppar
  • Norrmejerier Smör till stekning

Gör så här

Sätt ugnen på 125°C. Putsa köttet, skär en djup skåra längst kotlettraden, vik upp köttet. Bred ut tomatmixen, strö örterna över och hyvla osten ovanpå. Vik ihop köttet och bind upp som en stek. Klappa in salt, svart- och citronpeppar i köttet. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn köttet. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stick in en köttermometer. Stek i ugnen till innertemperatur 69-70°C, ca 1 timme. Låt köttet vila inrullat i smörpapper, lägg i kyl när det svalnat och skiva kallt.

Tips:

Servera med örtsås, färskpotatissallad med vinaigrette eller cous-cous med grönsaker

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.