Till Norrmejerier startsida
Selleripuré med grillad rostbiff

Selleripuré med grillad rostbiff

Här är det faktiskt den goda selleripurén som spelar första-fiolen! En grillad köttbit och klyftpotatis är ett serveringstips, med det blir lika gott att servera purén till vilt eller vegetariskt.

Mängd: 4 portioner

4/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 3 stora potatisar
  • 1 rotselleri
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • ev 1/2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • salt och peppar
  • 4 skivor rostbiff
  • 500 g potatis till klyftpotatis
  • rapsolja och Norrmejerier Smör till stekning

Gör så här

Skala potatis och selleri, skär dem i lika stora bitar. Lägg dem gärna i vatten med lite citron i, så de inte mörknar. Koka dem sedan mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet. Pressa potatis och selleri i en potatis-press. Tillsätt smör, grädde och rör om. Späd ev med mjölken. Purén ska ha samma konsistens som potatismos. Smaksätt med salt och peppar.
Tvätta under tiden potatisen och skär dem i klyftor. Lägg på en plåt och ringla över lika
delar smör och olja, för bästa stekyta. Stek i ugnen ca 20 minuter, 200°. Rör om då och då. Krydda potatisen med salt.
Stek eller grilla köttbitarna och servera direkt tillsammans med puré och potatis. Dekorera gärna med tomat och lättkokt broccoli.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.