Här är det faktiskt den goda selleripurén som spelar första-fiolen! En grillad köttbit och klyftpotatis är ett serveringstips, med det blir lika gott att servera purén till vilt eller vegetariskt.
Mängd: 4 portioner
Skala potatis och selleri, skär dem i lika stora bitar. Lägg dem gärna i vatten med lite citron i, så de inte mörknar. Koka dem sedan mjuka i saltat vatten. Slå av vattnet. Pressa potatis och selleri i en potatis-press. Tillsätt smör, grädde och rör om. Späd ev med mjölken. Purén ska ha samma konsistens som potatismos. Smaksätt med salt och peppar.
Tvätta under tiden potatisen och skär dem i klyftor. Lägg på en plåt och ringla över lika
delar smör och olja, för bästa stekyta. Stek i ugnen ca 20 minuter, 200°. Rör om då och då. Krydda potatisen med salt.
Stek eller grilla köttbitarna och servera direkt tillsammans med puré och potatis. Dekorera gärna med tomat och lättkokt broccoli.