Till Norrmejerier startsida
Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås

Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(62 röster)

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk finstött rosmarin

marinad:

  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl vinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad lök
  • 1 dl finhackat kryddgrönt

äppelsås:

  • 1 äpple
  • 1 hel inlagd saltgurka
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn i 20 minuter. Låt svalna. Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott