Till Norrmejerier startsida
Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås

Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(111 röster)

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk finstött rosmarin

marinad:

  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl vinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad lök
  • 1 dl finhackat kryddgrönt

äppelsås:

  • 1 äpple
  • 1 hel inlagd saltgurka
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn i 20 minuter. Låt svalna.
Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.