Till Norrmejerier startsida
Currymarinerat grillspett med tandoorisås

Currymarinerat grillspett med tandoorisås

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 500 g skinka eller bog
  • 2 paprikor i olika färger

Marinad:

  • 1 msk olja
  • 2 msk pressad lime eller citron
  • 2 msk soja
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk curry

Sås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm finhackad färsk chilipeppar
  • 2 krm riven färsk ingefära
  • 2 krm koriander
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen, smaksätt med salt och peppar. Låt såsen stå kallt.
Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm stora, och paprikor i bitar. Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet och knyt igen, marinera i ca 2 tim, vänd påsen då och då. Låt sedan rinna av. Varva kött och paprikabitar på spett, pensla paprikan med lite olja.
Grilla spetten ca 3 min på varje sida, salta och peppra.
Servera med sås och en sallad.