Till Norrmejerier startsida
Currymarinerat grillspett med tandoorisås

Currymarinerat grillspett med tandoorisås

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 500 g skinka eller bog
  • 2 paprikor i olika färger

Marinad:

  • 1 msk olja
  • 2 msk pressad lime eller citron
  • 2 msk soja
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk curry

Sås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm finhackad färsk chilipeppar
  • 2 krm riven färsk ingefära
  • 2 krm koriander
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen, smaksätt med salt och peppar. Låt såsen stå kallt. Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm stora, och paprikor i bitar. Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet och knyt igen, marinera i ca 2 tim, vänd påsen då och då. Låt sedan rinna av. Varva kött och paprikabitar på spett, pensla paprikan med lite olja. Grilla spetten ca 3 min på varje sida, salta och peppra. Servera med sås och en sallad.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott