Till Norrmejerier startsida
Currymarinerat grillspett med tandoorisås

Currymarinerat grillspett med tandoorisås

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)
Föredrar du laktosfritt är det lätt att välja norrländskt idag. Med vårt breda utbud av laktosfria produkter kan du enkelt byta ut vanliga produkter mot laktosfria. Upptäck alla laktosfria produkter från Norrland här.

Ingredienser

  • 500 g skinka eller bog
  • 2 paprikor i olika färger

Marinad:

  • 1 msk olja
  • 2 msk pressad lime eller citron
  • 2 msk soja
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk curry

Sås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm finhackad färsk chilipeppar
  • 2 krm riven färsk ingefära
  • 2 krm koriander
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen, smaksätt med salt och peppar. Låt såsen stå kallt. Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm stora, och paprikor i bitar. Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet och knyt igen, marinera i ca 2 tim, vänd påsen då och då. Låt sedan rinna av. Varva kött och paprikabitar på spett, pensla paprikan med lite olja. Grilla spetten ca 3 min på varje sida, salta och peppra. Servera med sås och en sallad.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer