Till Norrmejerier startsida
Currymarinerat grillspett med tandoorisås

Currymarinerat grillspett med tandoorisås

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 500 g skinka eller bog
  • 2 paprikor i olika färger

Marinad:

  • 1 msk olja
  • 2 msk pressad lime eller citron
  • 2 msk soja
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1/2 tsk curry

Sås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm finhackad färsk chilipeppar
  • 2 krm riven färsk ingefära
  • 2 krm koriander
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda ingredienserna till såsen, smaksätt med salt och peppar. Låt såsen stå kallt. Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm stora, och paprikor i bitar. Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet och knyt igen, marinera i ca 2 tim, vänd påsen då och då. Låt sedan rinna av. Varva kött och paprikabitar på spett, pensla paprikan med lite olja. Grilla spetten ca 3 min på varje sida, salta och peppra. Servera med sås och en sallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer