Mängd: ca 12 portioner
Lag:
Primörer:
Citronsås:
Lägg köttet i en ugnssäker form. Sätt in en stektermometer i den tjockaste delen, stek i 125 ºC tills innertemperaturen är 55 ºC, köttet är då rosarött. Beräkna stektiden till 1 ½-2 tim.
Koka upp vattnet till lagen, lägg i salt, lök och grovt hackade kryddor. Låt kalna .
Lägg köttet i en kraftig plastpåse och häll på lagen. Knyt ihop väl och låt stå kallt minst 8 tim.(vänd påsen ibland)
Koka primörerna i lättsaltat vatten, späda morötter ca 10 min
sockerärter och grön sparris ca 5 min, rädisor och salladslök 1-2 min.
Citronsås:
Vispa samman grädde och vetemjöl i en kastrull, koka upp. Späd med buljong och koka 3-5 min. Smaksätt med citronskal och peppar.
Skär upp köttet i tunna skivor, servera primörer och sås till.