Till Norrmejerier startsida
Julig kola

Julig kola

Det är något alldeles speciellt med att göra sitt eget godis till jul. Ett fat julgodis är omöjligt att motstå och skapar den perfekta julkänslan!

4/5
(43 röster)

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Norrgott eller Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • flingsalt

Gör så här

Smält Norrgott eller Smör i en tjockbottnad kastrull. Blanda i vispgrädde, socker och ljus sirap. Koka smeten tills den är 121-125 grader. Använd termometer och var försiktig så att det inte blir för varmt mot slutet. Gör gärna kulprovet för att avgöra när smeten är färdig. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna och låt sedan kallna i kylen. Skär eller klipp i bitar när.

Tips:

Kulprovet: Ta en sked kola ur kastrullen och lägg den i ett glas med kallt vatten. När kolan stelnat och går att forma till en kula är smeten färdig.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.