Till Norrmejerier startsida
Kycklingfärs i ugnen

Kycklingfärs i ugnen

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

3/5
(7 röster)

Ingredienser

  • kycklingfärs 3,7 kg (15 kg)
  • Norrmejerier Mellangrädde 1,2 l (4,8 l)
  • ägg 12 st (48 st)
  • salt 2 msk (1 dl)
  • vitpeppar 1 msk (0,5 dl)
  • soja 0,5 dl (2 dl)
  • Norrmejerier Smör 175 g (700 g)
  • potatis 4 kg (16 kg)

sås:

  • kycklingbuljong 1,2 l (4,8 l)
  • Norrmejerier Mellangrädde 1,2 l (4,8 l)
  • salt och vitpeppar
  • vetemjöl 1 dl (250 g)

Gör så här

Blanda färs med grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Lägg färsen på smörda bleck och forma till limpor. Pensla med soja. Stek färsen i ugn 175º ca 30 min. Pensla med ytterligare soja och smält smör efter halva tiden. Koka upp buljong och grädde. Smaksätt med salt och peppar och red med vetemjöl. Koka ca 5 min. Servera med kokt potatis.

Tips:

Tips: Denna rätt blir glutenfri om du ersätter vetemjöl med maizena 2 dl till 25 portioner eller (550 g till 100 portioner).

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.