Till Norrmejerier startsida
Kycklingfilé med skogssvampstuvning

Kycklingfilé med skogssvampstuvning

Mängd: 4 portioner

4/5
(31 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 200 g valfri svamp
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 tsk soja
  • salt och peppar

Gör så här

Bryn kycklingfiléerna på båda sidor. Låt eftersteka ca 10 min, gärna under lock. Skiva under tiden svampen. Fräs den i en klick smör. Pudra på mjölet och häll på grädden. Låt såsen koka ihop ett par minuter och smaka av med soja, salt och peppar. Servera stuvning och kyckling med pressad potatis. Dekorera med tomatskiva och persiljekvist.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.