Till Norrmejerier startsida
Lättbakad kardemummakaka med hallonkräm

Lättbakad kardemummakaka med hallonkräm

Mängd: 1 kaka ca 8 bitar

4/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 1 msk hel kardemumma
  • 2½ dl siktat ljust dinkelmjöl
  • 2½ dl fint råströsocker
  • 75 g smält Norrmejerier Smör
  • 2 ägg

topping:

  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ½ liter färska hallon
  • 1 msk florsocker
  • 4 kvistar mynta

Gör så här

Sätt ugnen på 200. Stöt kardemumman i en mortel. Rör ihop alla ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter. Grädda kakan i ca 20 minuter. Den ska vara gyllene på ytan och lite lös inuti.
Vispa crème fraiche med en elvisp tills den blir fast. Vispa grädden och rör i hälften av hallonen och florsockret. Rör i crème fraiche. Toppa kakan med den vispade hallonkrämen. Dekorera med resten av hallonen och blad av mynta.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.