Till Norrmejerier startsida
Lax med senapstäcke och krämig sås

Lax med senapstäcke och krämig sås

Detta är den perfekta bjudmaten. Gott, lyxigt och lättlagat. Laxen kan stå färdig med täcke och allt i kylen och behöver knappt 10 minuter i ugn. Sås och pressad potatis behöver bara värmas.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(48 röster)

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé á 150 g
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 11/2 msk vetemjöl
  • ev en skvätt vitt vin
  • salt och peppar

gott att servera till: sockerärtor

  • och pressad potatis

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Rör ihop senap och ost och bred det över laxbitarna. Stek dem i ugn, i max 10 minuter. Laxen ska vara knappt genomstekt, då är den som godast. Vispa ihop buljong, grädde och mjöl. Smaksätt gärna med en liten skvätt vitt vin. Koka upp såsen och låt den koka i 4–5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.