Till Norrmejerier startsida
Små koppar med laxsoppa

Små koppar med laxsoppa

Använd gärna glöggmuggarna till annat än just glögg. De är ju perfekta att servera en liten portion soppa i.

Mängd: 8 små koppar

4/5
(34 röster)

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 liter fiskbuljong eller fisksoppa (påse)
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 200 g rökt lax
  • salt och peppar
  • dill

Gör så här

Skala potatisen och skär den i tärningar. Skölj av bitarna (stärkelsen försvinner) och lägg dem i en kastrull med buljong och grädde. Koka tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät tillsammans med hälften av den rökta laxen. Smaka av med peppar och eventuellt mer grädde om den är för salt. Servera soppan varm med en bit rökt lax och dillkvist som dekoration.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer