Till Norrmejerier startsida
Laxrullar med pepparrotscrème

Laxrullar med pepparrotscrème

Servera de läckra laxrullarna som matigt drinktilltugg eller elegant förrätt. De passar att servera före både fisk och kött.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(106 röster)

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 300 g rökt lax i tunna skivor
  • 1 knippe dill, hackad

Gör så här

Vispa crème fraiche, salt, peppar, citronsaft och pepparrot till en hård kräm. Lägg ut laxen på plastfilm. Lägg på dillen. Bred ut krämen över laxen. Rulla ihop laxen med hjälp av plastfilmen. Vira ihop filmen i kanterna. Lägg in i frysen en halvtimme. Skär sedan upp laxen i små rullar. Servera på salladsbädd, tillsammans med lite rostat bröd.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer