Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1/2 isbergssallad
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 liten burk ansjovisfiléer eller sardeller
  • 3 stora tomater i klyftor
  • 125 g sockerärtor, kokta
  • 12 svarta oliver, urkärnade
  • 2 tsk kapris
  • bladpersilja, till garnering

Salladssås:

  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa gräslök
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt

Gör så här

Börja med salladssåsen. Mixa eller finhacka persilja och gräslök. Blanda med gräddfilen. Smaksätt med dragon, honung, balsamvinäger och salt. Låt stå kallt och mogna. Strimla salladen och lägg upp på tallrik eller i en salladsskål. Skär äggen i klyftor. Låt kronärtskockshjärtan, tonfisk och ansjovis rinna av. Lägg alla ingredienser till salladen i salladsskålen eller fördela på tallrikar.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott