Till Norrmejerier startsida
Limemarinerad kyckling med tomatsås

Limemarinerad kyckling med tomatsås

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • olja till pensling

Marinad:

  • saft och skal av en stor lime
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk torkad dragon
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar

Tomatsås:

  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 1/2 msk finhackad schalottenlök
  • 1 msk finhackade persiljestjälkar
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 3/4 dl fint tärnade soltorkade tomater i olja
  • 2 tsk tomatpuré
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • salt

Gör så här

Blanda alla ingredienserna till marinaden. Pensla kycklingfiléerna med den. Låt ligga kallt ett par timmar. Blanda vinäger, vatten, peppar, lök och persiljestjälkar i en kastrull. Koka till all vätska dunstat. Låt kallna. Tillsätt persilja tomater, tomatpuré och gräddfil. Smaksätt med salt. Låt stå kallt någon timme före servering. Låt kycklingfiléerna rinna av. Pensla dem med lite olja. Grilla ca 5-7 min/sida. Placera grillgallret högt. Servera med tomatsåsen och grönsaker.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott