Till Norrmejerier startsida
Lingonfudge

Lingonfudge

Tänk på att röra fudgen en stund med smöret, den kan skära sig annars.

Mängd: ca 30 st

3,5/5
(82 röster)

Ingredienser

  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • ½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3½ dl strösocker
  • ½ dl kakao
  • 25 g Norrmejerier Smör
  • ½ msk vaniljsocker
  • ½ dl tinade frysta lingon

Gör så här

Blanda mjölk, grädde, socker, kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka ca 30 min. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite fudgesmet i ett glas med kallt vatten. Om
smeten går att forma till en seg kola så är den klar). Dra kastrullen från värmen och rör i smör och vaniljsocker. Rör ordentligt i ca 1 min så att smeten inte skär sig. Rör i lingonen och häll upp smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna en stund och skär sedan i fyrkanter. Lägg upp på ett litet fat och låt stå svalt till servering.