Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 1 msk iskallt vatten

Fyllning:

  • 6 gula lökar
  • ½ tsk strösocker
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche Örter-vitlök

Gör så här

Kör mjöl och smör i en matberedare ca 10 sek. Häll i vattnet och kör tills degen precis format en boll. Låt vila i kyl minst 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Tumma ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet ca 15 min. Skala och skiva löken och stek den långsamt i smör på svag värme tills den är mjuk och fått gyllene färg. Häll på 2 msk vatten och låt det ånga bort. Smaka av med socker, salt och peppar.

Fyll pajskalet med crème fraiche, lägg på löken och grädda i ugn ca 7 minuter.

Servera gärna pajen med skivor av rökt eller gravad lax.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.