Till Norrmejerier startsida
Mandelfyllda saffransbullar

Mandelfyllda saffransbullar

Mängd: ca 30 bullar

4/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 2 kuvert saffran, 1 g
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 21/2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 pkt jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl vit baksirap
  • 1 ägg
  • 9-10 dl vetemjöl
  • fyllning
  • 150 g mandelmassa
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Stöt saffran med lite socker i en mortel. Smält smöret
och tillsätt mjölken. Värm blandningen till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut i lite av mjölkblandningen.
Tillsätt resterande vätska, saffran, salt, sirap och ett söndervispat ägg. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt i bunke ca 45 min.
Kör mandelmassa, smör och citronskal i en mixer till en smidig massa. Ta upp den jästa degen på mjölat bakbord. Arbeta samman degen och dela den i 30 bitar. Rulla bitarna till runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ett djupt hål i varje bulle och lägg i en tesked fyllning. Låt bullarna jäsa, under duk, ytterligare 30 min.
Sätt ugnen på 250°. Pensla med ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 7-9 minuter eller tills de fått fin färg.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.