Mängd: ca 30 bullar
Stöt saffran med lite socker i en mortel. Smält smöret
och tillsätt mjölken. Värm blandningen till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut i lite av mjölkblandningen.
Tillsätt resterande vätska, saffran, salt, sirap och ett söndervispat ägg. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt i bunke ca 45 min.
Kör mandelmassa, smör och citronskal i en mixer till en smidig massa. Ta upp den jästa degen på mjölat bakbord. Arbeta samman degen och dela den i 30 bitar. Rulla bitarna till runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ett djupt hål i varje bulle och lägg i en tesked fyllning. Låt bullarna jäsa, under duk, ytterligare 30 min.
Sätt ugnen på 250°. Pensla med ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 7-9 minuter eller tills de fått fin färg.