Mängd: Ca 25 st
fyllning:
Stöt saffran och salt i en mortel. Finfördela jästen i en stor bunke. Smält smör och tillsätt saffran, socker och mjölk. Låt blandningen bli 37°. Vispa ägget lätt och tillsätt det i mjölk- och smörblandningen.
Blanda ut jästen i lite av degvätskan. Häll över resterande degvätska. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen smidig. Strö över lite mjöl och jäs under duk i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 25 bitar, rulla dem till bullar. Låt jäsa på plåt i 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter eller tills bullarna fått fin färg.
Klipp ut ett litet hjärta i smörpapper. Lägg mallen på bullarna och skär ut hjärtformade lock. Gröp ut lite av bullarna och rör ihop med mandelmassa och lite vispgrädde till en fast smet. Vispa grädden. Fyll semlorna med mandelmassa och vispgrädde. Pudra över florsocker.
TIPS! Gör din egen mandelmassa, superenkelt och mycket godare än färdigköpt. Mixa 100 g sötmandel till fint mjöl och blanda med 1 dl florsocker och 1 msk vispgrädde.