Till Norrmejerier startsida
Marängtårta med grädde och jordgubbar

Marängtårta med grädde och jordgubbar

Här samsas alla goda smaker på en gång. Den söta, sega marängen och lemon curd-grädden balanserar jordgubbarnas sötma perfekt och förhöjer bärens egen smak. Tårtan är godast nygjord.

Mängd: 6-8 portioner

3,5/5
(59 röster)

Ingredienser

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2–3 msk lemon curd (färdigköpt)
  • 3 marängbottnar (färdigköpta)
  • 1 liter färska eller frysta jordgubbar

dekoration: citronmeliss eller färsk mynta

Gör så här

Vispa grädden lätt, rör lemon curden smidig och vänd ihop detta. Fördela grädde och bär mellan marängbottnarna. Toppa med de sista klickarna grädde och de finaste jordgubbarna. Dekorera med blad av citronmeliss.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott