Till Norrmejerier startsida
Marängtårta med grädde och jordgubbar

Marängtårta med grädde och jordgubbar

Här samsas alla goda smaker på en gång. Den söta, sega marängen och lemon curd-grädden balanserar jordgubbarnas sötma perfekt och förhöjer bärens egen smak. Tårtan är godast nygjord.

Mängd: 6-8 portioner

3,5/5
(59 röster)

Ingredienser

  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2–3 msk lemon curd (färdigköpt)
  • 3 marängbottnar (färdigköpta)
  • 1 liter färska eller frysta jordgubbar

dekoration: citronmeliss eller färsk mynta

Gör så här

Vispa grädden lätt, rör lemon curden smidig och vänd ihop detta. Fördela grädde och bär mellan marängbottnarna. Toppa med de sista klickarna grädde och de finaste jordgubbarna. Dekorera med blad av citronmeliss.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer