Till Norrmejerier startsida
Matig musselsoppa med lök och potatis

Matig musselsoppa med lök och potatis

Denna soppa påminner lite om den amerikanska clam chowder. Har du tillgång till färska musslor så är det bra, annars duger dom på burk utmärkt.

Mängd: 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 5-6 potatisar
  • 1 gul lök och 2 morötter
  • 2-3 stjälkar blekselleri
  • Norrmejerier Smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk musslor eller 1 påse färska musslor
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 msk mjöl
  • salt och peppar
  • persilja

Gör så här

De färska blåmusslorna sköljs och borstas noga. Knacka på dem och kolla att alla är ordentligt stängda. Koka musslorna 5 minuter i en bottenskyla vitt vin eller fiskbuljong. Spara kokspadet till soppan. Skala och skiva potatis, lök och morot. Strimla bleksellerin. Fräs alltsammans med smör och pressad vitlök i en rejäl kastrull. Häll på buljongen och koka på svag värme tills potatisen mjuknar. Häll på eventuellt musselspad och musslor. Rör samman grädde och mjöl och rör ner försiktigt. Låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott