Till Norrmejerier startsida
Matig musselsoppa med lök och potatis

Matig musselsoppa med lök och potatis

Denna soppa påminner lite om den amerikanska clam chowder. Har du tillgång till färska musslor så är det bra, annars duger dom på burk utmärkt.

Mängd: 4 portioner

3/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 5-6 potatisar
  • 1 gul lök och 2 morötter
  • 2-3 stjälkar blekselleri
  • Norrmejerier Smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk musslor eller 1 påse färska musslor
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 msk mjöl
  • salt och peppar
  • persilja

Gör så här

De färska blåmusslorna sköljs och borstas noga. Knacka på dem och kolla att alla är ordentligt stängda. Koka musslorna 5 minuter i en bottenskyla vitt vin eller fiskbuljong. Spara kokspadet till soppan. Skala och skiva potatis, lök och morot. Strimla bleksellerin. Fräs alltsammans med smör och pressad vitlök i en rejäl kastrull. Häll på buljongen och koka på svag värme tills potatisen mjuknar. Häll på eventuellt musselspad och musslor. Rör samman grädde och mjöl och rör ner försiktigt. Låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.