Till Norrmejerier startsida
Mexikansk soppa med köttfärs och bönor

Mexikansk soppa med köttfärs och bönor

Lite köttfärs och mycket grönsaker gör detta till billig, men nyttig och god vardagsmat. Den kalla klicken smaksatt crème fraiche ger soppan en extra kick.

Mängd: 4 portioner

4/5
(32 röster)

Ingredienser

  • 200 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1–2 paprikor
  • 1–2 vitlöksklyftor, hackade
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl hönsbuljong
  • 1 burk vita eller röda bönor
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk Chili
  • paprika eller chilifrukt

Gör så här

Strimla lök och paprika. Bryn detta tillsammans med köttfärs och vitlök i en klick smör. Pudra över mjöl, rör om och späd med tomater och buljong så det täcker. Koka soppan på svag värme i 10 minuter. Häll på bönor och koka soppan i 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick crème fraiche och extra finhackad paprika eller finhackad chilifrukt om man vill ha en starkare soppa.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott