Till Norrmejerier startsida
Köttfärsjärpar med örtsås

Köttfärsjärpar med örtsås

Rejäl vardagsmat med ny smak. Rör ned lite Crème Fraiche Franska Örter i färsen och häll resten över järparna. Gott och lättlagat.

Mängd: 4 portioner

4/5
(19 röster)

Annons

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 2 dl crème fraiche, Franska Örter
  • 1 ägg
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1–2 krm peppar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 dl hönsbuljong
  • 1 tsk soja

tillbehör: kokt potatis, rårörda lingon och timjan

Gör så här

Blanda färsen med 1 dl crème fraiche och ägget. Rör färsen smidig och krydda med salt och peppar. Forma avlånga ägg och stek dem på svag värme i en klick smör ca 6–8 min. Vispa ut resten av crème fraichen med buljong och soja. Värm och servera till järparna tillsammans med kokt potatis och lingon.

Tips:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.