Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • ½ dl kakao
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 3 msk honung

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och låt koka ca 20-35 min. Rör om då och då, så att det inte bränns vid. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite kolasmet i ett glas med kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar). Häll ut smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper.
Låt stelna en stund och skär
kolan i fyrkanter. Slå in i smör-
eller cellofanpapper.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.