Till Norrmejerier startsida
Morotskaka med pepparkaksfil

Morotskaka med pepparkaksfil

Mängd: Ca 20 små bitar

4/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 2 stora morötter
  • 50 g smält Norrmejerier Smör
  • 1 dl Pepparkaksfil
  • 2 dl fint råströsocker
  • 3 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • Norrmejerier Smör och ströbröd till formen
  • 200 g färskost t ex philadelphiaost
  • 4 msk florsocker
  • finrivet skal av ½ apelsin och
  • 2 msk saft
  • 1 dl torkade tranbär

Gör så här

Sätt ugnen på 175. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och blanda med pepparkaksfilen. Häll i sockret och rör ned äggen ett i taget. Lägg i morötterna. Blanda mjölet med bakpulver och bikarbonat och vänd försiktigt ner i degen. Smöra och bröa en liten långpanna ca 20x30 cm. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
Blanda ihop färskost med florsocker, finrivet apelsinskal och saft. Hacka tranbären till ett fint strössel. Bred glasyren på kakan och skär den i fyrkantiga bitar. Toppa med tranbärsströsslet.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer