Till Norrmejerier startsida
Saffransmuffins med aprikoser och mandelmassa

Saffransmuffins med aprikoser och mandelmassa

Mängd: Ca 15 muffins

3/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 kuvert saffran, 0,5 g
  • 100 g mandelmassa
  • 1 dl torkade aprikoser
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • muffinsformar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Stöt saffran och lite strösocker i en mortel.
Riv mandelmassan på den fina sidan av rivjärnet. Skär aprikoserna i små bitar. Rör ner saffran, finrivet citronskal, mandelmassa, aprikoser, smält smör och mjölk.
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Placera ut muffinsformar på en plåt (gärna i en muffinsplåt så håller de formen).
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de känns torra med en trästicka.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer