Till Norrmejerier startsida
Morotsmuffins med kaneltopping

Morotsmuffins med kaneltopping

Mängd: 8-12 muffins

3,5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 4 dl rivna morötter
  • topping;
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk florsocker
  • 1/2 dl pumpakärnor eller sötmandel
  • 1 msk apelsinjuice

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa muffinsformar eller använd pappersformar. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje ägg. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke. Rör ner de rivna morötterna, fil och mjölblandningen. Fyll muffinsformar med smet och grädda i 20 min eller tills de fått fin färg. Låt dem svalna.

Låt gräddfilen rinna av genom ett kaffefilter i ett par timmar. Blanda den tjocka gräddfilen med florsocker och apelsinjuice. Lägg i en sprits och spritsa toppingen på morotsmuffinsarna. Strö över hackade pumpakärnor.