Till Norrmejerier startsida
Morotsmuffins med kaneltopping

Morotsmuffins med kaneltopping

Mängd: 8-12 muffins

3,5/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 dl Norrmejerier Filmjölk
  • 4 dl rivna morötter
  • topping;
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 msk florsocker
  • 1/2 dl pumpakärnor eller sötmandel
  • 1 msk apelsinjuice

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa muffinsformar eller använd pappersformar. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör mellan varje ägg. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke. Rör ner de rivna morötterna, fil och mjölblandningen. Fyll muffinsformar med smet och grädda i 20 min eller tills de fått fin färg. Låt dem svalna.

Låt gräddfilen rinna av genom ett kaffefilter i ett par timmar. Blanda den tjocka gräddfilen med florsocker och apelsinjuice. Lägg i en sprits och spritsa toppingen på morotsmuffinsarna. Strö över hackade pumpakärnor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.