Till Norrmejerier startsida
Morotssoppa med getostgalette

Morotssoppa med getostgalette

Mängd: 4 portioner

4/5
(33 röster)

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • skal och saft från en ½ apelsin
  • salt och peppar
  • 2 ark färdig smördeg
  • 2 dl Lätt crème fraiche
  • 100 g getost, smulad
  • svartpeppar
  • timjan

Gör så här

Skala och skär morötterna i mindre bitar. Stek löken i smör tills den är mjuk utan att ta färg. Lägg i morötterna och slå på buljongen. Låt koka ca 15 min eller tills morötterna är mjuka. Mixa soppan slät. Smaka av med apelsinskal, saft, salt och peppar. Sätt ugnen på 225. Kavla ut smördegen något. Klicka på hälften av mini fraichen och toppa med getost och svartpeppar. Vik upp kanterna runt om och tryck ner dem lite med en gaffel. Nagga degen. Grädda i ca 15 min tills smördegen fått fin färg. Servera soppan med en klick mini fraiche och getostgalette. Dekorera med timjan. Tips! Gör helst getostgaletten strax före servering så blir den spröd och god.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer