Till Norrmejerier startsida
Parmaskinka med ugnsbakad zucchini

Parmaskinka med ugnsbakad zucchini

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

4,5/5
(15 röster)

Ingredienser

  • parmaskinka, skivad 1,8 kg (7,2 kg)
  • zucchini, i stavar 1,8 kg (7,2 kg)
  • Norrmejerier Smör 75 g (300 g)

Sås:

  • Gräddfil 1,2 l (5 l)
  • vitlök Solo, riven 1 st (4 st)
  • salt och svartpeppar
  • ris 1,5 kg (6 kg)
  • pinjenötter el. valnötter 75 g (300 g)
  • cocktailtomater 750 g (3 kg)
  • färsk basilika 50 g (200 g)
  • flingsalt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

Koka riset.Lägg zucchinin på smörda bleck. Baka i ugn 200° ca 10 min Låt svalna något. Lägg några stavar på varje skinkskiva och rulla ihop. Blanda gräddfil med vitlök, salt och peppar.Rosta nötterna i torr, het panna. Lägg skinkrullarna på riset. Toppa med sås och strö över nötter. Garnera med tomat och basilikablad. Strö över flingsalt och svartpeppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.