Till Norrmejerier startsida
Parmaskinka med ugnsbakad zucchini

Parmaskinka med ugnsbakad zucchini

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

4,5/5
(10 röster)

Annons

Ingredienser

  • parmaskinka, skivad 1,8 kg (7,2 kg)
  • zucchini, i stavar 1,8 kg (7,2 kg)
  • Norrmejerier Smör 75 g (300 g)

Sås:

  • Gräddfil 1,2 l (5 l)
  • vitlök Solo, riven 1 st (4 st)
  • salt och svartpeppar
  • ris 1,5 kg (6 kg)
  • pinjenötter el. valnötter 75 g (300 g)
  • cocktailtomater 750 g (3 kg)
  • färsk basilika 50 g (200 g)
  • flingsalt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

Koka riset.Lägg zucchinin på smörda bleck. Baka i ugn 200° ca 10 min Låt svalna något. Lägg några stavar på varje skinkskiva och rulla ihop. Blanda gräddfil med vitlök, salt och peppar.Rosta nötterna i torr, het panna. Lägg skinkrullarna på riset. Toppa med sås och strö över nötter. Garnera med tomat och basilikablad. Strö över flingsalt och svartpeppar.