Till Norrmejerier startsida
Fylld Aubergine med svampstuvning

Fylld Aubergine med svampstuvning

Bra mat som går att förbereda i förväg och bara gratineras när det är dags att äta.

Mängd: 4 portioner

4/5
(7 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 auberginer
  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 400 g champinjoner
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 burk kikärtor
  • 3 dl riven Västerbottensost®
  • salt, peppar

Gör så här

Dela auberginen, gröp ur en del av innanmätet och tärna det. Finhacka lök, vitlök och skiva svampen. Fräs alltsammans i smör tills all vätska försvunnit. Häll på grädde och koka ihop till en stuvning. Rör ned väl avrunna kikärtor. Smaka av med salt och peppar. Förväll aubergineskalen genom att doppa dem i kokande vatten. Fyll dem med stuvningen och täck med riven ost. Gratinera i ugn 225° tills osten är gyllengul och bubblig. Servera med en sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.