Till Norrmejerier startsida
Norrländsk viltgryta

Norrländsk viltgryta

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(83 röster)

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av viltkött
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk enbär
  • 1 lagerblad
  • 6 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • ½ liten rotselleri
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 2 msk frysta lingon
  • 1 tsk timjan
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Bryn köttet i smör tills det fått fin färg. Salta och peppra. Lägg i en gryta, vispa ur stekpannan med vattnet och häll över köttet. Tillsätt fond, enbär och lagerblad. Låt puttra under lock i ca 10 minuter. Skala löken och skär i halvor. Skala morötterna och skär dem i skivor. Skala rotselleri och skär i bitar. Fräs grönsakerna i smör tills de fått lite färg. Häll i grytan och låt puttra ihop ytterligare 30 minuter eller tills köttet är mört. Vänd ner crème fraiche. Strö över lingon och timjan. Servera grytan med couscous eller kokt potatis.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer