Till Norrmejerier startsida
Norrländsk viltgryta

Norrländsk viltgryta

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(88 röster)

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av viltkött
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk enbär
  • 1 lagerblad
  • 6 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • ½ liten rotselleri
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 2 msk frysta lingon
  • 1 tsk timjan
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Bryn köttet i smör tills det fått fin färg. Salta och peppra. Lägg i en gryta, vispa ur stekpannan med vattnet och häll över köttet. Tillsätt fond, enbär och lagerblad. Låt puttra under lock i ca 10 minuter. Skala löken och skär i halvor. Skala morötterna och skär dem i skivor. Skala rotselleri och skär i bitar. Fräs grönsakerna i smör tills de fått lite färg. Häll i grytan och låt puttra ihop ytterligare 30 minuter eller tills köttet är mört. Vänd ner crème fraiche. Strö över lingon och timjan. Servera grytan med couscous eller kokt potatis.