Till Norrmejerier startsida
Norrländsk viltgryta

Norrländsk viltgryta

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(142 röster)

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av viltkött
  • 4 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk enbär
  • 1 lagerblad
  • 6 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • ½ liten rotselleri
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 2 msk frysta lingon
  • 1 tsk timjan
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Bryn köttet i smör tills det fått fin färg. Salta och peppra. Lägg i en gryta, vispa ur stekpannan med vattnet och häll över köttet. Tillsätt fond, enbär och lagerblad. Låt puttra under lock i ca 10 minuter. Skala löken och skär i halvor. Skala morötterna och skär dem i skivor. Skala rotselleri och skär i bitar. Fräs grönsakerna i smör tills de fått lite färg. Häll i grytan och låt puttra ihop ytterligare 30 minuter eller tills köttet är mört. Vänd ner crème fraiche. Strö över lingon och timjan. Servera grytan med couscous eller kokt potatis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.