Till Norrmejerier startsida
Laxfrittata med spenat- och fetadipp

Laxfrittata med spenat- och fetadipp

Mängd: 25 PORT (100 PORT)

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • rökt lax, strimlad 2 kg (8 kg)
  • kokt färskpotatis, skivad 3 kg (12 kg)
  • ägg 50 st (200 st)
  • frysta ärtor 750 g (3 kg)
  • dill, finhackad 50 g (200 g)
  • salt 2 msk (3⁄4 dl)
  • vitpeppar 1 tsk (1 msk)
  • Norrmejerier Smör 100 g (400 g)

Sås:

  • crème fraiche 1,2 l (5 l)
  • fetaost, riven 400 g (1,6 kg)
  • bladspenat, fryst 1,2 kg (4,8 kg)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Blanda fetaost med crème fraiche och spenat. Smaka av salt och svartpeppar. Ställ kallt.Vispa ihop äggen och tillsätt lax, potatis, ärtor och dill. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen i smörda bleck och grädda i ugn 200° ca 20 min tills den stannat. Skär i bitar och servera med såsen.