Till Norrmejerier startsida
Hasselnötsfisk med potatistoppar

Hasselnötsfisk med potatistoppar

Mängd: 4 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 4 äggulor
  • ½ purjolök
  • 1 burk rostad paprika
  • finrivet skal från 1 citron
  • 4 bitar torskfilé à 150 g (eller annan vit och fast fisk )
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • 1 dl hasselnötter, hackade

Gör så här

Koka potatisen mjuk i buljong. Låt ånga av och pressa i potatispress. Blanda till mos med smör, mjölk och äggulor. Smaka av med salt och peppar. Skär purjolöken i centimetertjocka ringar. Lägg purjolök, paprika och citronskal på botten av fyra smörda portionsformar. Placera fiskfiléerna ovanpå, salta och peppra. Bred crème fraiche på filéerna och strö över hasselnötter. Spritsa potatismoset runt om. Stek i ugn ca 10 min tills fisken är klar och potatisen fått lite färg. Servera gärna med grönsallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.