Till Norrmejerier startsida
Lasagne med rökt lax och Västerbottensost

Lasagne med rökt lax och Västerbottensost

Förr i tiden var det under denna månad våra förfäder fastade. Som tur är kan vi i våra dagar välja och vraka bland mängder av kulinariska inslag, Varför inte en färgglad lasagne med rökt lax och Västerbottensost nu när det i övrigt är ganska färglöst ute? För även om sommartiden börjar denna månad känns strandbesök, myggolja och ljumma sommarkvällar ganska avlägsna.

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(35 röster)

Ingredienser

  • 400 g lättstuvad spenat, färdigköpt
  • 100 g rökt lax i tunna skivor
  • 1-2 krm svartpeppar
  • 2,5 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 50 g riven Västerbottensost
  • 6-8 lasagneplattor
  • en klick Norrmejerier Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj en form. Täck botten med ett lager plattor. Fortsätt med ett lager tinad spenat och ett lager lax. Krydda med peppar. Täck med ytterligare ett lager plattor, spenat och sist lax på toppen. Strö över osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen och slå på grädden. Grädda i cirka 20 minuter eller tills plattorna sugit upp vätskan och stelnat.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer