Till Norrmejerier startsida
Pannkaka: Grundsmet och variationer

Pannkaka: Grundsmet och variationer

Mängd: 4 portioner

4/5
(26 röster)

Ingredienser

Grundsmet:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 3 ägg
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör
  • Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av Norrmejerier Mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av Norrmejerier Mjölken samt äggen. Smält Norrmejerier Smöret och rör ned det i pannkakssmeten. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.

Gör så här

Söta variationer: • Smaksätt smeten med rivet skal av en väl tvättad apelsin. Grädda och servera med strösocker och några droppar apelsinjuice. • Krydda pannkakssmeten med 1-2 tsk kanel. Grädda och servera med stekta äppeltärningar. • Strö riven mörk choklad över den varma pannkakan. Rulla ihop och ät varm eller kall. Salta variationer : • Barnfavorit. Blanda ned 1 msk majs till varje skopa pannkaks-smet. Grädda. • Blanda ned tärnat stekt fläsk, bacon eller skinka. Grädda och servera med lingonsylt. • Blanda ned tärnad, kokt potatis och lök. Grädda och servera varma eller kalla. • Grädda små fina pannkakor. Fyll med en god stuvning, rulla ihop och gratinera med ost.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer