Till Norrmejerier startsida
Pannkaka: Grundsmet och variationer

Pannkaka: Grundsmet och variationer

Mängd: 4 portioner

4/5
(28 röster)

Ingredienser

Grundsmet:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 3 ägg
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör
  • Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av Norrmejerier Mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av Norrmejerier Mjölken samt äggen. Smält Norrmejerier Smöret och rör ned det i pannkakssmeten. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.

Gör så här

Söta variationer: • Smaksätt smeten med rivet skal av en väl tvättad apelsin. Grädda och servera med strösocker och några droppar apelsinjuice. • Krydda pannkakssmeten med 1-2 tsk kanel. Grädda och servera med stekta äppeltärningar. • Strö riven mörk choklad över den varma pannkakan. Rulla ihop och ät varm eller kall. Salta variationer : • Barnfavorit. Blanda ned 1 msk majs till varje skopa pannkaks-smet. Grädda. • Blanda ned tärnat stekt fläsk, bacon eller skinka. Grädda och servera med lingonsylt. • Blanda ned tärnad, kokt potatis och lök. Grädda och servera varma eller kalla. • Grädda små fina pannkakor. Fyll med en god stuvning, rulla ihop och gratinera med ost.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer