Till Norrmejerier startsida
Pannkaka: Grundsmet och variationer

Pannkaka: Grundsmet och variationer

Mängd: 4 portioner

4/5
(29 röster)

Ingredienser

Grundsmet:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 3 ägg
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör
  • Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av Norrmejerier Mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av Norrmejerier Mjölken samt äggen. Smält Norrmejerier Smöret och rör ned det i pannkakssmeten. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.

Gör så här

Söta variationer: • Smaksätt smeten med rivet skal av en väl tvättad apelsin. Grädda och servera med strösocker och några droppar apelsinjuice. • Krydda pannkakssmeten med 1-2 tsk kanel. Grädda och servera med stekta äppeltärningar. • Strö riven mörk choklad över den varma pannkakan. Rulla ihop och ät varm eller kall. Salta variationer : • Barnfavorit. Blanda ned 1 msk majs till varje skopa pannkaks-smet. Grädda. • Blanda ned tärnat stekt fläsk, bacon eller skinka. Grädda och servera med lingonsylt. • Blanda ned tärnad, kokt potatis och lök. Grädda och servera varma eller kalla. • Grädda små fina pannkakor. Fyll med en god stuvning, rulla ihop och gratinera med ost.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott