Till Norrmejerier startsida
Pannkaka: Grundsmet och variationer

Pannkaka: Grundsmet och variationer

Mängd: 4 portioner

4/5
(35 röster)

Ingredienser

Grundsmet:

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 3 ägg
  • 2-3 msk Norrmejerier Smör
  • Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av Norrmejerier Mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av Norrmejerier Mjölken samt äggen. Smält Norrmejerier Smöret och rör ned det i pannkakssmeten. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.

Gör så här

Söta variationer:
• Smaksätt smeten med rivet skal av en väl tvättad apelsin. Grädda och servera med strösocker och några droppar apelsinjuice.
• Krydda pannkakssmeten med 1-2 tsk kanel. Grädda och servera med stekta äppeltärningar.
• Strö riven mörk choklad över den varma pannkakan. Rulla ihop och ät varm eller kall.

Salta variationer :
• Barnfavorit. Blanda ned 1 msk majs till varje skopa pannkaks-smet. Grädda.
• Blanda ned tärnat stekt fläsk, bacon eller skinka. Grädda och servera med lingonsylt.
• Blanda ned tärnad, kokt potatis och lök. Grädda och servera varma eller kalla.
• Grädda små fina pannkakor. Fyll med en god stuvning, rulla ihop och gratinera med ost.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.