Till Norrmejerier startsida
Parmalindad laxfilé på couscousbädd

Parmalindad laxfilé på couscousbädd

Bra bjudmat som passar att förbereda i god tid.

Mängd: 4 portioner

4/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche, Franska Örter
  • en kruka basilika
  • salt och peppar
  • 4 bitar benfri laxfilé à 150 g
  • 4 skivor parmaskinka
  • 4 portioner couscous
  • färsk bladspenat
  • eller ruccola
  • små tomater

Gör så här

Mixa crème fraiche med basilika. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering. Sätt ugnen på 225°. Vira in laxbitarna i var sin skiva parmaskinka. Lägg dem på ett smört ugnsfast fat med skarven nedåt. Stek laxen i ugn för att få parmaskinkan knaprig i cirka 8-10 minuter. Mer behövs inte, då är laxen fortfarande inte överstekt. Koka under tiden couscousen. Fördela ruccola eller färsk bladspenat på fat, tallrikar eller i skålar. Lägg couscous och laxpaket ovanpå. Dekorera med tomater och servera en klick örtsås till varje portion.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.