Till Norrmejerier startsida
Parmaskinka med ugnsbakad zucchini

Parmaskinka med ugnsbakad zucchini

Små söta stubbar av zucchini och parmaskinka.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(6 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 stora zucchinier
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 4-6 skivor parmaskinka
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1/2 vitlöksklyfta, pressad
  • salt och peppar
  • minitomater
  • färsk basilika

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär zucchinin i fingertjocka stavar, cirka 5 cm långa. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med en klick smör. Baka dem i 10-15 minuter eller tills de känns ätmjuka utan att vara sladdriga. Låt dem svalna något och vira sedan in dem i parmaskinka. Beräkna 2-3 rullar per person. Rosta nötterna i en stekpanna. Smaksätt gräddfilen med en gnutta vitlök, salt och peppar. Klicka detta runt stubbarna och garnera med tomater, pinjenötter och basilikablad. Avsluta med lite flingsalt och grovmald svartpeppar.

Tips:

Variera med stavar av sötpotatis och gräddfil blandat med lite fetaost.