Till Norrmejerier startsida
Parmaskinka med ugnsbakad zucchini

Parmaskinka med ugnsbakad zucchini

Små söta stubbar av zucchini och parmaskinka.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 2 stora zucchinier
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 4-6 skivor parmaskinka
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1/2 vitlöksklyfta, pressad
  • salt och peppar
  • minitomater
  • färsk basilika

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skär zucchinin i fingertjocka stavar, cirka 5 cm långa. Lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med en klick smör. Baka dem i 10-15 minuter eller tills de känns ätmjuka utan att vara sladdriga. Låt dem svalna något och vira sedan in dem i parmaskinka. Beräkna 2-3 rullar per person. Rosta nötterna i en stekpanna. Smaksätt gräddfilen med en gnutta vitlök, salt och peppar. Klicka detta runt stubbarna och garnera med tomater, pinjenötter och basilikablad. Avsluta med lite flingsalt och grovmald svartpeppar.

Tips:

Variera med stavar av sötpotatis och gräddfil blandat med lite fetaost.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.