Till Norrmejerier startsida
Plommongömma under smultäcke

Plommongömma under smultäcke

Mängd: 6 portionsformar

3,5/5
(24 röster)

Ingredienser

  • ½ liter plommon, urkärnade
  • 2½ dl strösocker
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2½ dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2½ dl Norrmejerier Vaniljvisp

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Lägg plommon och ½ dl socker i en skål och blanda. Låt stå tills sockret smält, ca 10 min. Fördela smöret i formarna och sätt in i ugnen tills smöret börjar smälta. Gör under tiden i ordning degen. Blanda resterande socker med mjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölken, lite i taget, till en jämn smet.

Fördela smeten jämnt över formarna. Det ska vara smet upp till halva formen. Tryck ner plommonen i mitten på varje form. Sätt tillbaka i ugnen och grädda 30 min eller tills de börjar bli gyllenbruna. Vispa vaniljvispen fluffig och servera till de ljumma plommongömmorna.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.