Till Norrmejerier startsida
Hallonpaj

Hallonpaj

Känner man sig extra ambitiös kan man klicka lite extra crème fraiche i fyllningen så blir det vackert randigt. Det gör ingen skillnad i smaken, den är lika god helt slät!

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(27 röster)

Ingredienser

Pajskal:

  • 3 1/2 dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche

Fyllning:

  • 250 g frysta hallon, (tinas och mixas till puré)
  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche

Till servering:

  • bär och glass eller grädde

Gör så här

Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den ett par sekunder i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll. Tumma ut degen i en pajform och ställ kallt en stund. Värm ugnen till 225° och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°. Vispa eller mixa ihop ingredienserna till fyllningen så att det blir en slät sås. Slå den i pajskalet. Täck med metallfolie, grädda pajen i 40–45 minuter. Servera pajen ljummen med bär, glass eller lättvispad grädde.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.