Till Norrmejerier startsida
Potatisbullar med knaperstekt bacon

Potatisbullar med knaperstekt bacon

Mängd: 4 portioner

4/5
(39 röster)

Ingredienser

  • 8 kokta potatisar av mjölig sort
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 4 msk Norrmejerier Smör
  • 1 pkt bacon
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 4 msk rårörda lingon eller sylt
  • 4 kvistar persilja

Gör så här

Pressa potatisen med en potatispress. Blanda med ägg, ströbröd och grädde, salt och peppar. Forma smeten till runda platta bullar. Stek bullarna i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Servera potatisbullarna med stekt bacon, gräddfil och rårörda lingon. Garnera med persilja.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.