Till Norrmejerier startsida
Potatiskaka med soltorkade tomater och färska örter

Potatiskaka med soltorkade tomater och färska örter

Visst går det bra att göra en gratäng på sommarpotatis. Pröva får du se.

Mängd: 4 portioner

4/5
(17 röster)

Ingredienser

  • ca 1 kg potatis, färsk eller delikatess
  • 100 g soltorkade tomater, strimlade
  • ett knippe färsk dill eller oregano
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skölj och skiva potatisen. Smörj en ugnsfast form och bottna med potatis. Strö över tomater och grovhackade örter. Avsluta med ett lager potatis. Krydda med salt och peppar och häll på grädde. Grädda 30-45 minuter tills kakan är mjuk och krämig. Täck gärna med folie första 20 minuterna. Servera potatiskakan med rökt lax eller rökt skinka samt en sallad.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.