Mängd: 8-10 portioner
Sås:
Sätt ugnen på 125º. Hacka eller mixa samman kryddörterna. Gnid in köttet med örter, peppar och salt. Stek i ugn till önskad innertemperatur. Vid 55º är köttet rött inuti och vid 60º rosa. Beräkna stektiden 1-1 1/2 tim.
Skär morötterna i mindre bitar, löken i klyftor och dela broccolin i buketter. Börja med att koka morötterna i grönsaksbuljongen, ca 5 min. Lägg i lök och broccoli och koka ytterligare ca 5 min. Hacka gräslöken i matberedaren. Tillsätt grönsakerna och kör till mos. Späd med grönsaksbuljongen. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädde och koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skiva upp rostbiffen och servera den kall med sås, sallad och färsk potatis eller potatissallad.
Var noga med att följa koktiden på grönsakerna, så de fina färgerna behålls.